Visszatérés
2016. március 05. írta: Gregor Eisenheim

Visszatérés

A mai világban, már mást sem látunk, csak a rohanást, a versenyfutást az idővel.. Pedig ennek nem igy kellene lenni, de a világ annyira felgyorsult, hogy a folyamat megállíthatatlan. Az emeber nagyrésze, aki tehetősebb, nyaralással, vagy wellness hétvégével engedi ki a fáradt gőzt.. De mivan akkor, ha a Te esetedben ez nem lehetséges? Több okot is fel tudnék sorolni, hogy miért nem lenne lehetséges, de most ebbe ne menjünk bele.

Itt a kérdés az, hogy vajon Te, hogyan tudnád ezt megtenni? Nyilván az agyad, és a szellemi szinted fel van készülve a változásokra,  hogy ne érjen meglepetés, mikor egyik helyzetből át kell állni a másikba.

Mély relaxációnak hívják az agyi wellness központot, ami lehetővé teszi a testednek és az agyadnak, hogy felfrissüljön, új energiára kapjon. Nagyon fontos , hogy minden nap legalább 10 percet fordítsunk a szellemi egészségünkre, ami természetesen meg fogja köszönni, a vele töltött időt.

Most gondolom az a kérdés, hogy vajon, hogyan is érhetem el ez az állapotot... Nagyon egyszerűen, de gyakorlás kell hozzá! Mint tudjuk, 'gyakorlat teszi a mestert', ez ebben az esetben sincs másképp.

Először is, kapcsoljuk ki a telefonokat, faxokat, messengereket, vibereket, és minden olyan eszközt, vagy programot, ami esetlegesen megzavarná a nyugalmunkat, relaxációnkat.

Légzésünk ebben az esetben nagyon fontos, és sok figyelmet  kell rá fordítani, mivel az egyik fő csatorna, ami képes a tetset nyugodt állapotba helyezni.

A gyakorlatban ez úgy működik, hogy veszünk egy mély levegőt, 8 másodpercig , majd 2 másopercig bent tartjuk, a levegő beszívása közben vizualizáljuk a fehér, éltető energiát. Mikor kezdjük a negatív "energia" (elhasznált levegő) kieresztését, ami ismét 8 másodpercet vesz igénybe, közben vizualizáljuk a fekete, negatív energiát távozni testünkből.

Ha készen vagyunk a gyakorlattal, amit ötször megcsinálunk egymást követöen, észlelni fogjuk, hogy testünk és agyunk relaxációs állapotba került. Innentől nincs más dolgunk, csak eljuttatni magunkat gondolatban egy olyan helyre, ahol kipihenhetjük fáradalmainkat.

Ezt a gyakolraltott olyan személyeknek ajánlom, akik már járatosak a meditációban.

Naponta legalább kétszer végezzük el, reggel és este. A hatás garantáltan nem fog elmaradni. :)

 

/Gregor Eisenheim/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ezoportal.blog.hu/api/trackback/id/tr838670354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása