LUCID DREAM – TUDATOS ÁLOM
2016. április 26. írta: Gregor Eisenheim

LUCID DREAM – TUDATOS ÁLOM

Tiszta álom – Tudatos álom – Lucid dream

Sokan jeleztek az energia- ill. csakra-gyakorlatokat végző emberek közül tiszta álmokat (LD, Lucid Dream). Ez túl gyakran történik meg ahhoz, hogy véletlen egybeesés lehetne.

 

Az energia-/csakra-gyakorlatok növelik az energia-testbe áramló energia szintjét, és megemelik az álom és testen kívüli tapasztalás idején a tudatosságot és az emlékezést. Kár ezt a nagy energiát elpocsékolni ellenőrizetlen álmokra, úgyhogy én inkább az LD-t javaslom másodlagos célként. Ez egy korai testen kívüli élményt fog adni, és segít fenntartani az érdeklődést amíg meg nem tanuljuk a tudatos kilépés módszerét. LD Hogy tudatra ébredjünk egy álom közben, be kell magunkat programoznunk arra, hogy álom közben ráébredjünk, hogy az egy álom, és így ellenőrzésünk alá vonhassuk, azaz tudatossá válhassunk, az álomból tiszta álom lehessen. Ezt legkönnyebben úgy érhetjük el, ha felvesszük azt a szokást, hogy naponta többször ellenőrizzük, nem álmodunk-e éppen, a valóságban vagyunk-e.

Lucid_Dreaming__184629

Valóságellenőrzés :

A valóság ellenőrzése az, amikor megállunk egy pillanatra azzal amit csinálunk, és ellenőrizzük a helyzetünk szintjét. Ezt egyszerűen megtehetjük. Mindig ellenőrizzük a valóságot. Kérdezzük meg magunktól: “Ez egy normális szituáció, vagy van benne valami különös?” “Tudok repülni?” Próbáljunk fellebegni. Próbáljuk becsukni a szemünket. Ez áruló jel, mivel az asztrális formánkban nem tudjuk becsukni a szemeinket. Megjegyzés: ennek a valóságellenőrzésnek a szokásunkká kell válnia ahhoz, hogy hatásos legyen. Amikor álom közben csináljuk a valóságellenőrzést, észre fogjuk venni, hogy álmodunk, és ellenőrizni fogjuk tudni az álmot. Ilyenkor fontos hogy megerősítsük magunkban, hogy emlékezni fogunk mindenre. Mondjuk magunknak újra és újra: “Mindenre emlékezni fogok amikor felébredek”. Az LD időzítői A siker kulcsa a valóságellenőrzéshez egy jó időzítő. Ez bármi lehet, amit sokszor teszünk/észlelünk a nap folyamán. Bármilyen szokásos tevékenység lehet, de van pár ötlet is:

1. Az idő: Ahányszor órára nézünk, ellenőrizzük a valóságot. Jó segítő egy elektronikus óra. Állítsuk be, hogy óránként jelezzen. Amikor jelez, ellenőrizzünk.

2. Kéz: ahányszor a kezünkre figyelünk valamiért, ellenőrizzünk.

3. Dohányzás: a dohányosok minden rágyújtáskor ellenőrizzenek. Rendszeres dohányosok az álmukban is cigarettáért nyúlnak.

Megjegyzés: időbe telik az időzítőt megszokottá, szokássá tenni, általában ez pár hét. Szintén segít, ha elalvás előtt megerősítéseket ismétlünk magunknak: “Nem fogok elfelejteni az órámra nézni”. Amikor tudatra ébredünk egy álom során, (LD), egy közös álomsíkon kell lennünk. Ha ezt egy valós idejű projekcióba akarjuk fordítani, próbáljunk tudatosak lenni a fizikai testünk felől. Ha már érezzük, akkor idővel képesek leszünk a közelébe kerülni. Azonban ez nehéz, és az egész tapasztalásnak véget vethet (felébredésre kényszerít). Javaslom, hogy élvezze mindenki az LD-t, bármi is legyen az.

A közös álomsíkok nagyon színes helyek, és sok örömöt tartogatnak. Sokféle különös és csodálatos dolgot fogunk látni, és sokféle kalandot. Megjegyzés: hogy emlékezzünk az LD-re utólag, ne feledjük az LD során időről időre ismételni, hogy az egészre emlékezni fogunk.

/Gregor Eisenheim/

12745601_980627578696624_8601370790906852518_n

A bejegyzés trackback címe:

https://ezoportal.blog.hu/api/trackback/id/tr98664790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása