A Manipuláció Mesterei - Te is benne vagy?
2016. május 15. írta: Gregor Eisenheim

A Manipuláció Mesterei - Te is benne vagy?

A manipuláció egyfajta befolyásolás, amelynek célja mások attitűdjének, a beállítódásának átformálása, a viselkedés, a cselekvés, az érzelmek és a kogníció megváltoztatása, átszervezése.

90796825.jpg

Kezdjünk egy kis bemelegítéssel.. Olvasd a szöveget,  közben képzeld el, hogy egy napsütötte tengerparton vagy, lassan sétálsz és meglátsz egy koktélos standot, ami tele van különféle, nagyon finom koktéllal, van alkoholos és van mentes, de ízre egyforma finomak.. Nézd meg a választékot, nagyszerű, érzed, hogy elfogott a nyugalom, remekül érzed magad. A választékban található Cosmopolitan, ahogy olvasod a nevet, már  érzed is a lime savanykás ízét, amivel ízesítik. Tekintsd meg a többit is! Észrevettél egy Mojitót is, ami nagyszerű a nyári forróságban, és szinte már a nyál is összefolyt a szádban, ahogy megérezted a menta friss , hűsítő ízét a jégkockákkal keveredve.. Most kicsit elgondolkodtál, hogy melyiket is választhatnád, hirtelen meglátsz egy harmadik koktélt is.. Gyönyörűen kitűnik a tömegből a rikitóan kék színével, valamint a választékos díszítéssel ami az öblös poháron található kis ernyőcskével a tetején.. Ahogy közelebről megnézed, hirtelen eszedbe jut. -hiszen ez egy Swimming Pool koktél. A tejszín bársonyos íze  a kokusz keveredésével szinte arra késztet, hogy nagyokat nyeljél, és közben érezd, hogy ez a nagyon finom édes, kissé émelyítő ital megérintse a nylevedet, és végig follyon a szádban.. Már érzed is, nagyszerű az érzés..

A fenti sorokat olvasva, érezhetted Te is, hogy mennyire ott vagy a tengerparton, milyen valóságosan el tudod képzelni a történéseket, és egyben az ízeket is érezhetted a szádban. Ez már egyfajta manipuláció volt. Éreztetni akartam veled egy olyan történetet, amiben nem vagy benne, de milyen jó volna, ha most belekerülnél, ezért megadtam neked a lehetőséget, hogy éld át az élményt, mégpedig képek formájában, amit az agyad mutat neked. Az érzés benned volt, a környezetet Te teremtetted meg, én csak segítettem elmélyülni és irányt mutatni. Így működik a manipuláció.  

A világ legnagyobb manipulátorai (vallás, politika és média). A vallás képes a szeretetre hivatkozva dogmákat rádkényszeríteni, csak azért, hogy elbutítson és ne keresd az igazságot. A politika ugyan ez, viszont ott már arra hajaznak, hogy a vagyonodat oszd meg, mert akkor leszel hű polgára a népnek. Semmi nem igaz abból amit mondanak, ez is egyfajat manipuláció. A média képes ezeket összefoglalni, felturbózni és megosztani a világgal, amivel képesek kiváltani valamiféle  reakciót, vagy pozitívat, vagy negatívat. Általában mindig negatívat. Csak vegyük alapul a régi Coca-Cola reklámokat, amiket a moziban ülve vetítettek , de nem a film kezdete előtt, hanem a film alatt, mégpedig úgy, hogy észre sem vetted. Zavartalanul nézhetted a bigyó felügyelöt, anélkül, hogy feltünt volna, a 2 másodperces coca cola reklám. A tudatod nem fogta fel, mert a filmre koncentráltál, viszont a tudatalattid azonnal vette az utasítást, így akarva, akaratlanul is feláltál és kimentél colát venni. 

A világhálón keresgélve tapasztalhatod, hogy különböző nevenincs portálok osztanak meg hiteltelen cikkeket, aminek legalább még 1% alapja sincs. De ez nem jelenti azt, hogy az emberek nem hiszik el. A hírértékre koncentrálnak, ezáltal elfelejtik ellenőrizni ennek valóságtartalmát. Azonnal megosztják a közösségi oldalon és már el is kezdődött egy folyamat, ami természetesen negatív kihatású, így nagyobb az inger. 

Általában a legtöbb ember,  de inkább mindenki befolyásolható. Valamilyen módszerrel biztosan, még akkor is, ha Ő azt mondja, hogy nem igaz. Csak nézzük a reklámokat. Minden ember szed gyógyszert,  ha nem  is rendszeresen, de az élete folyamán biztosan kapott és szedett valamit. A legnagyobb pénz és irányítás a gyógyszerekben van. A fele használhatatlan,  semmire nem jó, de a befolyásolt ember meg fogja venni, mert azonnal ahogy a reklámot megnézni, ugyan azokat a tüneteket fogja észlelni magán, amit a gyógyszer "elmulatszt". A rák gyógyítható. Igen, lehet hihetetlenül hangzik, de gyógyítható. Mivel a legtöbb rákos betegség tudatalatt fejlődik. Ez mind pszihoszomatikus "betegség".brahman_szoro_lap_2.jpg

Nem fogják a tudatodra hozni, hogy gyógyítható, mert akkor már nem kellenének gyógyszerek. A gyógyszeripar hanyatlását érnénk el, és persze azzal a sok multi elveszítené a vagyonát. Ez a nagyon kemény manipuláció, amikor már az ember élete sem ér semmit, csak hogy mások vagyonhoz jussanak.

A tudatalatti nagyon csodálatosan működik. Nincs negatív és pozitív értékrendje, csak utasítások vannak, amiket végrehajt. Ha Te azt  mondod magadak, hogy beteg vagy, lusta vagy, káosz vagy, akkor a tudatalattid nem írja felül a parancsaidat, hanem végrehajtja, tehát pár hónapon belül ezek a gondolatok életrekelnek és átveszik az irányítást. Beteg leszel, lusta leszel, magyarul egy semmirekellő, mert ezt sugalltad. Az agy nagyon szereti az ismétlést, szóval ha ismételni szeretnél, akkor ne a gondjaidat ismételd, és ne azt, hogy beteg vagy, hanem, hogy mennyire csodálatos az élet, milyen nagyszerű, hogy vannak gyermekeid, van családod, van munkád.. Mindenben keresd a jót. 

Lépj ki a megszokott életvitelből. Ne a tévé és a politika határolja meg az életed, mert úgy sem tudod megváltoztatni, tehát magadat teszed tönkre. "A harag belülről öl meg", és ez a legnagyobb igazság. Ha valaki átkozódik ellened, akkor nem kell komolyan venni. Az átok csak akkor hat a tudatalattidra, ha engeded, itt a hit nagyon fontos. Valaki szíd folyamatosan? Engedd el, azzal nem téged károsít, az a csomag amit ezzel a folyamattal felad, az vissza fog térni hozzá, ha nem reagálunk. Magyarul őt teszi majd tönkre lelkileg, és nem téged.

 

media_manipulacio.jpg

Ha változni szeretnél, az csak rajtad múlik. Mindenkit, mindenhol lehet manipulálni, ne felejtsd el, de ha megtanulod, hogyan védekezz ellene, akkor az életedet is rendbe tudod tenni, és nem kell senkitől és semmitől függnöd.

Véleményem szerint a hipnózis lehetővéteszi, hogy a manipuációkat legyőzzük, mivel közvetlen a tudatalattira hat és még te is meg tudod csinálni. A pszihoszomatikus betegségeket meg lehet szüntetni, valamint a káros szenvedélyeket, a depressziót. Jobb életvitelt lehet teremteni vele, az intelligenciát és a sportteljesítményeket növelni. Számtalan lehetőség található benne, amivel az életünket teljesen rendbetehetjük. 

Kifejlesztettem egy nagyon könnyen elsajátítható gyakoralatot, ami egyszerű, könnyű megtanulni, és sokat segít. Arra az esetre, ha nem akarsz azonnal elmenni egy terápiára. Mivel a tudatod nem szavakkal, hanem képekkel kommunikál, így amit mondasz le fogja fordítani képekre, illatokra, színekre. Képezld el, hogy nagy sikereket szeretnél elérni a kézilabda versenyen, ezt az érzést párosíthatod egy színhez, például a rozsaszínhez és egy illathoz, akár a rozsához. A tudatod hozzá igazítja az illatot és a színt a kézilabdához, és elmélyíti ha sokat csinálod. Egyébként hangot is lehet hozzá rendelni, pl harangjáték, amihez hozzá párosul a gondolatod. Mikor párosítottad az érzéseidet a képekkel, illatokkal, hangokkal, nincs más hátra mint mélyíteni. Amikor a versenyen vagy, akkor csak rágondolsz és már is jobban fog menni. A tudatalattid igy müködik és reagál. A vizualizáció rendszeres gyakorlásával, konyebben fog menni a párosítás.

Gregor Eisenheim

A bejegyzés trackback címe:

https://ezoportal.blog.hu/api/trackback/id/tr108715766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása